Kovács Csilla

Kovács Csillának hívnak, nagyjából 3,5 éve költöztem Dorogra. A munkám miatt sok időt töltök autóban, ezért szerettem volna valamit sportolni.

Mint a nők többsége, először én is itthon ugrabugráltam Rékával és Norbival, de éreztem, hogy valami másra vágyom. 2013 tavaszán láttam egy videót, a Vivicitta összefoglalóját. Ahogy néztem azt a sok futó embert, bevillant, hogy EZ AZ. Ezt akarom! Ki is találtam, hogy benevezek a szeptemberi (akkor még) Nike félmaratonra és le is futom azt.

Találtam is kezdőknek való edzéstervet, ami alapján belefogtam. Két perc séta, egy perc kocogás – innen indultam, de még a kocogást sem nagyon bírtam. Pár hét elteltével azt vettem észre, hogy alakulok. Már egyben le bírtam kocogni az egy percet 😀
Juhéjjj!

Amikor először lefutottam 1 km-t egyhuzamban, majd kiugrottam a bőrömből! A kitartó és fokozatos munkának köszönhetően sikerült a tervemet véghezvinni és az első félmaratonomat 2 óra 25 perces idővel teljesíteni. Aztán sorra következtek a megmérettetések és egyre jobb időt futottam.

2014. januárjában a Bátor Tábor Élménykülönítményének a tagja lettem. A 2014. és a 2015. évi Vivicittán és a tavalyi Iron Girl versenyen is az ő színeikben indultam, adományt gyűjtve a daganatos és tartósan beteg gyerekeknek. Ezt a hagyományt jövőre is szeretném folytatni 😀

Keresztedzésként a Freeletics-et választottam, ami egy saját testsúlyos edzés. Kb. 6 hónapja vagyok free atléta, hetente 3-4-szer edzek a futás mellett.

Az edzések mellett az étkezésre is próbálok odafigyelni. Laktóz-gluténmentesen készítem az ételeket (ez részben kényszer, részben tudatos választás). Sok zöldséget és turmixot fogyasztunk, de azért egészséges sütik is vannak ám nálunk 😀

Egy héten kb. 30-40 km-t futok, jelenleg az október 23-i Velencei-tókerülő futónapra készülök, ahol egyéniben fogok indulni.

Tudom, milyen nehéz egyedül nekiindulni a futásnak. Emlékszem, folyton az járt a fejemben, vajon jól csinálom? Nekem nagyon jól jött volna, ha a kezdeti lépéseknél van kihez fordulnom, ha van valaki, aki tanácsot adhat. Valaki, aki motivál, amikor nem volt kedvem elindulni. Akkor még nem ismertem szinte senki Dorogon, így ez nekem kimaradt.

Ha Te is most akarsz belefogni vagy egyszerűen csak beszélgetni, tanácsot kérni, szólíts meg nyugodtan a futópályán vagy írj rám itt, esetleg a Facebookon.
Ha valakinek tudok segíteni akár az elindulásnál, akár az étkezéssel, akár a Freeletics-szel kapcsolatban, nagyon szívesen megteszem 😀

Ui: A kép a tavalyi szeptember 27-i Esztergom Félmaratonon készült 🙂