A Dorogi Futókör Sportegyesület a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00746 pályázati azonosító számú Civil Akciók a kultúráért, környezetért, közérzetért című program keretében szervezi meg  a családi futónapokat Dorogon két alkalommal.

Beszámoló a Nyitó Családi Futónapról

2020. szeptember 18.

A Dorogi Futókör Sportegyesület 2020. szeptember 13-án megtartotta a Nyitó Családi Napját, amelyre a koronavírus járvány miatt 50 fős létszámkorlátot vezetett be. Az eseménynek a dorogi Zöld Kör rekortánpálya és a szomszédságában található Sörkert közösségi tér adott otthont.

Az érdeklődőket változatos programokkal vártuk. A napot egy közös bemelegítéssel indítottuk, majd kicsik és nagyok egyaránt lefutottak egy kört a Zöld Körön – a jutalmuk egy emlékérem volt. Ezután lehetőség volt többfajta edzésen részt venni – volt kezdőknek és haladóknak futóedzés, városfutás és mobilizációs tréning is. A foglalkozások között változatos frissítéssel vártuk a résztvevőket, majd délben meleg ebédet szolgáltunk fel.

A délután az elmélet ideje volt – táplálkozási tanácsadó osztotta meg velünk az egészséges étrend kialakításának alapvető szabályait, majd személyes élménybeszámoló következett – egy életmódváltáson átesett futó osztotta meg velünk sikerének titkát. A napot az ajándékok átadásával zártuk – minden résztvevő gazdagabb lett egy futóknak szóló ajándékcsomaggal. 

További fotók ITT ÉRHETŐK EL.

 

Dorog a közelmúltban lett gazdagabb egy szuper rekortánpályával, amelyen igazán élvezetes a futás. Rendezvényünk során szeretnénk az érdeklődőket (legyenek kezdő vagy profi futók) az egészségesebb életmód felé terelni, a mozgás és a sportolás segítségével egy támogató futóközösséget kialakítani. Fontos számunkra a környezettudatosság, ezért a rendezvényeinket ennek szellemében rendezzük meg. Segítséget szeretnénk nyújtani a városban élő fiatal szülőknek is, nekik gyermekmegőrzést kínálunk a sporttevékenységük ideje alatt.

A Családi Napon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Létszámunk korlátozott, 50 fő jelentkezését tudjuk fogadni!

A Családi Futónapok célja

 • közösségépítés
 • a futás, mint egészséges életmód népszerűsítése
 • szülők támogatása

 

 • környezetszennyezés csökkentése
 • a futás épüljön be a résztvevők mindennapjaiba
 • a futás, mint sportág megismertetése

Fenntarthatóság a Családi Futónapokon

Célunk: a környezet terhelésének csökkentése a Dorogi Futókör által szervezett programokon. Ennek érdekében az alábbiakat valósítjuk meg:

 • saját kulacsos/poharas rendszer
 • nincs előre csomagolt élelmiszer
 • az étkezéseknél törekszünk az ökológiai lábnyomunk csökkentésére, hogy helyi termékeket kínálunk. pl. banán helyett hazai, környékbeli bio alma, stb.
 • a meleg ételt porcelán tányérból és fém evőeszközzel kínáljuk

Szelektíven gyűjtés:

 • egy gyűjtőhelyen, a catering céggel egyeztetve

Szemléletformálás, jó gyakorlatok megismerése, összegyűjtése, megosztása

 • Az eseménypóló organikus pamutpólóból készül

A kedvezményezett neve: Dorogi Futókör Sportegyesület
A projekt címe: “Közösségépítés a futás erejével”
A szerződött támogatás összege: 4.000.000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tartalmának bemutatása: nyílt családi napok szervezése, edzéslehetőség gyermekes szülőknek – gyermekfelügyelettel egybekötve
A projekt befejezésének dátuma: 2021. december 31.
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00746