Pittner Gabriella

Pittner Gabriella vagyok, dorogi lakos 🙂

Gyerekkoromban többféle sportot is kipróbáltam, valahogy a futás sosem tartozott a kedvencek közé. Teniszeztem több évig, úsztam, majd lovagoltam és vívtam is 1-2 évig, még a kick-boxot is kipróbáltam, de akkoriban inkább a zene, a zongora mellett köteleztem el magam, ami mellett ezekre a sportokra nem maradt elég időm.
Aztán mikor Pestre kerültem egyetemre 2009-ben (akkoriban 25 kilóval több voltam) elhatároztam, hogy el fogok járni a Margitszigetre futni. A célom az volt, hogy lefussak 1 teljes kört. Eleinte csak negyed kör ment, majd fél, a többit sétáltam. Heti 3 nap jártam, és azt vettem észre, hogy egyre jobban megy, egyre többet bírok, és persze a mérleg is kevesebbet mutat 🙂  Ezek után egyre nagyobb célokat tűztem ki magam elé, úgy mint (gyöngyösi lévén) hétvégente ‘Mátrafutás’, 2 kör a szigeten, valamint jobb és jobb időeredmények elérése.

2012-ben Svájcba költöztem, 2 évig éltem ott szinte a Genfi-tó partján, attól gyalog félórára a hegyen. Persze a futást ott sem hagytam abba, sőt.. a motiváció adott volt, a tó, a hegyek, a tiszta levegő és persze a szintkülönbségek. Fantasztikus volt.

2014 decemberében költöztem haza, és egyben barátommal össze Tokodaltárón, ezt követően nem sokkal Dorogra 🙂

Az első versenyem a 2014-es Teliholdfutam volt Esztergomban, aztán még egy félév Svájcban, majd a következő verseny már itthon volt nyáron. 6 km a Mátrából Gyöngyösre 24 perc alatt, -természetesen végig lefelé kellett futni, a jó idő ennek köszönhető 😀  – 2. helyen végeztem.

2015-ben részt vettem a Sarpi Dorog Városfutáson (6km), ahol 9. helyen léptem át a célvonalat, valamint nővéremmel 10 km váltó számban indultunk a Pesten megrendezett NATO futáson, ahol 6 km-t futottam és a 6.helyen végeztünk 22 női párosból.

Szintén 2015-ben, október magasságában csatlakoztam a Dorogi Futókörhöz, ehhez a fantasztikus kis csapathoz, melynek tagjai ösztönöznek, motiválnak, biztatnak, és akikkel számos rendezvényen, versenyen részt vettem már.

Szeretnék ezek után is minél több eseményen, versenyen részt venni, javítani az eredményeimet, elérni a határaimat.
Mindig is szerettem sportolni, és mára már teljesen az életem részévé vált.