Preszlikné Mátravölgyi Ágnes

Áginak hívnak, két és fél éve futok rendszeresen. Ez heti 3-4 alkalmat jelent, általában 5-10 km közötti távokat. Régebben semmit sem sportoltam, a mozgás nálam kimerült a biciklizésben és a sok gyaloglásban.

Pár éve elhatároztuk a lányommal, hogy elmegyünk a Hídfutásra. Végigcsináltuk a neten talált 6 hetes, 5 km-es 1 perc futással, 1 perc sétával induló edzéstervet. Sikeresen lefutottuk. Utána még elmentünk néhány rövidebb versenyre,  de úgy alakult, hogy a lányom elköltözött és már nem volt kivel futnom.

Szinte egész nap ülök a munkahelyemen, egy idő után hiányozni kezdett a futás és 2015 júniusában újra kimerészkedtem, most már egyedül. Ezt nem is olyan könnyű megtenni egy kezdőnek! Szerencsére elég kitartó vagyok, ki kell próbálnom olyan dolgokat, amikről korábban azt gondoltam, hogy én ezt soha. Így lettem véradó, de repülőre is egyedül szálltam fel először. Sokáig csak kora reggel és este futottam, de fokozatosan egyre többet. Versenyre két év után jelentkeztem először, Zebegénybe a Panorámafutásra, ahol megkaptam az első befutóérmemet. Nagyon büszke voltam magamra!

Már régebben is hallottam a Futókörről és olvasgattam a bejegyzéseiket, de nem gondoltam, hogy én is tag lehetnék. Ekkor szólt a  Petra, hogy látja, én is szoktam futni és ő mennyire szereti a városfutásokat, próbáljam ki én is. Pont beneveztem a SARPI futásra, ezért elmentem a meghirdetett próbakörre. Mindenki nagyon kedvesen fogadott és nagyon jól éreztem magam. Ezután Esztergomban  10,5 km-t futottam, a szentendrei Panorámafutásra pedig az egyik kolleganőm csalt el. Közben több futókörös rendezvényen is részt vettem és tényleg igaz, a városfutások alatt sokkal gyorsabban telik az idő, jól elbeszélgetünk, hasznos tanácsokat kapunk és olyan futókkal ismerkedhetek meg, akikkel másképp nem találkoznék. És van újra futótársam is!

Decemberben csatlakoztam a Futókörhöz és nagyon örülök, hogy egy ilyen jó csapathoz tartozhatok!