Sütő Mónika

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_image src=’http://dorogifutokor.hu/wp-content/uploads/2016/08/sütő-mónika.jpg’ attachment=’192′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Sütő Mónikának hívnak 41 éves vagyok. 15 éve lakom Dorogon. Jelenleg itthon vagyok a kisfiammal gyeden. Sokan az Optic World üzletből ismerhetnek.

A futás és én iskolás koromban ismerkedtünk meg, akkor még voltak Mezei Futóversenyek. Kb 20 év kihagyás következett, inkább kerékpároztam. Aztán egy fess fiatalember megkérte a kezem. Ősz volt már, de gondoltam tavaszra top formába kell hozni magam.
Elhatároztam, hogy esténként futkorászom itt a városban. Aztán jött a tavasz és akkor kezdtem el a Palára járni (akkor még körbe lehetett futni). Egy kör, két kör, aztán szinte heti 3-szor három kör lett. Ez 7,5 km. Ez kb. 1 óra körüli idő volt. Akkor még nem igazán mértem olyan pontosan az időt.

Aztán a kesztölci erdő következett. Majd nem lehetett a Palát körbe futni. Nagyon sajnáltam, így újra visszatértem a bringára. Megint jött az ősz és vele a városi futkorászás.

Tavaly nyáron született a kisfiam,az az év teljesen kimaradt. A babával jött +15 kg ! Na, ez teljesen kiborított. Nekem 3-4 kg-nál nem volt több feleslegem soha, az is szerencsére ritkán. DE ez a +15 !!! Bálnának éreztem magam (az is voltam)!

Aztán télen elkezdtem megint futni, most már inkább a pályára, ha már itt lakom mellette. Kb 2-3 hónap alatt megint lefutottam az 1 órát. Aztán elkezdtem mérni. Ha 8 km megy, akkor fog menni 10 is. A kilók szép lassan távoztak 😀 Egy év alatt le is ment mind a 15. Ez meghozta a kedvem.

Amikor kezdett körvonalazódni a Futókör, akkor csatlakoztam én is. Na, ott volt mindenféle futó. Volt, aki a nulláról indult, és volt, aki már félmaratonokat, maratonokat futott. Nekem ami lényeges volt, eljutni odáig, hogy le tudjam futni a félmaratont. Azt tudtam ha le tudok futni tizenvalahány kilométert, akkor menni fog a 21 is. Csakhogy nem tudtam, hogy jutok el odáig. Ehhez kellett nekem a futókör. Az csak egy plusz dolog, hogy mint kiderült, egy csomó futóemberke lakik a szomszédságomban 😀

Szóval elkezdtem figyelni a Nagyokat. Szépen összeszedtem az infókat: mire kell figyelni, mitől lehetek jobb. S láss csodát, ma már túl vagyok több saját félmaratonon.
A verseny még egyelőre nem az én világom, hiszen még csak 1 éves múlt a kisfiam és mellette nem olyan könnyű tervezni. Hetente azért megpróbálok 30 km-t futni, ez néha több, néha kevesebb. A lényeg a rendszeresség .

Ha kérdésetek van és tudok,szívesen segítek.

A Futókör Titkára 🙂
[/av_textblock]

[/av_one_full]