Sziasztok Futótársak!

Szeptember 25-én, vasárnap rendezte meg az Esztergomi Futóművek a hagyományosnak számító Esztergom Félmaratont, amin a Dorogi Futókör tagjai is szép eredményekkel szerepeltek.

Federics Peti tagunk itt teljesítette először ezt a távot, ráadásul mindjárt dobogóra is állhatott, korosztálya 3. helyét megszerezve.

Olvassátok szeretettel most a beszámolóját, hogyan is érezte magát közben.

„Számomra a 2016-os év egyik célkitűzése volt egy félmaratoni táv teljesítése. Felkészülésként sokáig egyedül futottam, majd csatlakoztam a futókörhöz, ahol a közös futásoknak köszönhetően gyorsan fejlődtem. Ezek mellett hétvégente futottam egy-egy nagyobb távot, de a verseny napjáig a maximumom így is 18 km volt.

Nagy izgalommal vártam a versenyt, ahova a futókörösökkel érkeztem, így jó hangulatban telt a várakozás és a figyelmem is elterelték kicsit.

2016.09.25-én 10 órakor nekivágtam életem első félmaratoni versenyének. Az elején húzott a tömeg és a verseny hangulat, így be is kezdtem mindjárt 5:30-as kilométerekkel, majd éreztem, hogy ez azért gyors nekem 21 km-en keresztül, így kicsit visszavettem a tempóból. A taktikám annyi volt, hogy elindulok, és a végén megállok, így a frissítő pontoknál elkaptam mindig egy kis vizet, egy szőlőcukrot és futottam tovább.

Tetszett, hogy voltak visszafordítók a pálya vonalvezetésében, így többször találkoztam szembe ismerős arcokkal, akikkel biztattuk egymást, ez mindig adott egy kis plusz energiát. Nekem az emelkedő is szimpatikus volt, fel a sötét kapuhoz, mert tudtam, hogy ha valahova felmegyünk, utána onnan le is kell jönni. 🙂

Az első körnél, mikor megláttam az időmérőt, látva, hogy alig vagyok 1 óra felett, új lendületet kaptam, még a 2 órás időben is bíztam kicsit. A holtpontom nem meglepő módon 18 km környékén érkezett meg, de az utolsó egy kilométeren éreztem, hogy mindjárt vége, az utolsó pár száz méteren pedig hallottam a futókörösök biztatását, ez már igazi, libabőrös örömfutás volt.

Akkora élmény volt célba érni, hogy örömömben még futottam volna kicsit. 🙂

Végül 2:02:12 –es idővel értem célba életem első félmaratonján, ahol nem kis meglepetésemre a korcsoport 3. helyét is sikerült megszereznem.

img_20160925_130227

Köszönet a szervezőknek, a pályán dolgozó segítőknek és nem utolsó sorban a Dorogi Futókörnek. :)”

Gratulálunk Peti, büszkék vagyunk rád, további szép sikereket kívánunk a Dorogi Futókör színeiben! 🙂