2016. szeptember 17-én került megrendezésre a II. Sarpi Dorog Városfutás. Az eseménynek a Buzánszky Jenő Stadion adott otthont.

Reggel 7:30-kor gyülekeztünk mi, önkéntesek a fedett lelátón, hogy meghallgassuk Szekér Zoltán, a Dorogi Sportiroda igazgatójának, a rendezvény fő szervezőjének az instrukcióit. Ekkor még reménytelenül zuhogott az eső. B-tervként még az egész esemény lefújása is szóba került, szerencsére azonban erre nem került sor. Miután mindenki megkapta a feladatát és elfoglaltuk a helyünket, megérkeztek az első, bátor futók is, akiket semmi sem tántoríthatott el egy kis testmozgástól.

9:00-kor a jótékonysági futással kezdődött a futónap, amire sajnos az időjárás miatt a vártnál kevesebben jöttek el. Katus Attila volt a meglepetésvendég, aki egész délelőtt derekasan állta a közös fotók készítését, a dedikálásokat és örömmel sorsolta ki és adta át a tombolanyereményeket és a győzteseknek járó érmeket.

Szerencsére az idő folyamatosan javult, így az ovisok már borongós, de esőmentes körülmények között futhatták le a 800 métert. A Dorogi Futókör utánpótlás szakosztálya nagyon ügyesen szerepelt, Dékay Nóri (Kottesz Gabriella kislánya) 1. helyezett, Kövesdi Jázmin (Kövesdi-Németh Dóra kislánya) 3. helyezett lett az ovis lányok között.

nori-es-jazmin

Ezután következett a Sulisprint, ahol korosztályonként versenyeztek a gyerekek. Az 1-2. osztályos lányok között újabb Dorogi Futókör utánpótlás siker született, hiszen Nagy Eszter (Nagy Lajos kislánya) aranyérmet szerzett.eszter

Legfiatalabb tagunk, Kecskés Dorina, a 7-8. osztályos lányok kategóriájában 4. helyezést ért el, ezzel is tovább növelve az eredménylistánkat.

dorina-sarpi

Nagyon jó volt látni, hogy ahogy derült az idő, egyre több versenyző és szurkoló döntött úgy, hogy a szombat délelőttjét a Stadionban tölti. Benépesült a lelátó, a szülők és az osztálytársak, barátok pedig teli torokból szurkoltak az épp pályán lévőknek.

A gyerekek futamai után egy szusszanásnyi pihenő következett. Pont annyi, hogy mindenki szét tudjon nézni a kiállítók között. Volt lábdiagnosztika és Scitec Nutrition termékek is a Révay Drogéria jóvoltából. A Sítechnikások pedig kényelmes és nagyon szép Salomon futócipőket hoztak ki próbára.

14340062_1164466616952514_234595710_o

Délután 13:00-kor került sor a Városfutásra. Az előnevezettek közül sokan döntöttek az otthon maradás mellett, pedig az eső csak az első néhány méteren kísérte a futókat. A 7 km-es útvonal a Stadion – Mária utca – Agóra – Ady Endre út – Alagút – Köztársaság út útvonalon vezetett keresztül. A futók megcsodálhatták Dorog nevezetességeit, majd felkaptathattak a Kálváriára. Onnan már lefelé vezetett az út vissza a Sportcsarnokig.

A nők között a helyi versenyzők taroltak. Első helyezett Pittner Gabriella, a Dorogi Futókör tagja lett, 33:59-es időeredménnyel. Második Sárdiné Simonyi Nikolett 34:48, harmadik Gyöngyös Hajnalka 35:46-tal.

noi-nyertesek

A férfiak között az első három helyet az Esztergomi Futóművek tagjai zsebelték be. Első helyezett lett Beták Bence 26:14, második Engelbrecht Zoltán 27:55, harmadik Rausz Péter 29:10-es idővel.

ferfi-nyertesek

Gratulálunk minden versenyzőnek, nagyon ügyesek voltatok!

Jövőre újra lesz Városfutás, reméljük akkor is találkozunk veletek!

varosfutas-resztvevoi