Sziasztok!
A neten olvastam, hogy október 1-én Velencei-tó Kör futás lesz. Mivel még sosem voltunk ott a párommal, gondoltuk, épp itt az ideje kipróbálni magunkat benne. Eddig ekkora távot csak terepen futottunk előtte.
Nem verseny volt, inkább olyasféle össznépi örömfutás. Kinek felkészülés a maratonra, kinek a saját határainak feszegetése. Mi az utóbbi csoportba tartoztunk.
Mivel az idő is gyönyörű volt aznap, minden együtt volt egy jó kis futáshoz.
Batyus jellegű megmozdulás volt, mindenki vitt, amit gondolt, amit szívesen fogyasztott volna futás közben, illetve a végén.
A szervezők előtt le a kalappal. Öt ponton, plusz a végén biztosították a frissítőket, így maximálisan el voltunk kényeztetve.
Azért 29km nem kevés. 20 és 27 km között én is megszenvedtem a magamét, ami talán annak tudható be, hogy a felső szakaszon szinte végig autóút mellett, szó szerint az út szélén, vagy az aszfalton vitt az utunk, hol kisebb, hol nagyobb forgalomban. Nem beszélve a rengeteg biciklisről, akik szembe jöttek velünk. Visszaérve a déli oldalra már sokkal könnyebb volt, ha leszámítom a kezdődő izomgörcsöt a lábunkban, ami hála az égnek, nem akadályozott meg abban, hogy beérjünk a célba, ahol kedves fogadtatás, és persze mindenféle földi jó várt bennünket. 🙂
Azt gondolom, azért egyszer érdemes mindenkinek kipróbálni.